Om Ishøj

Ishøj Kommune, med ca. 23.000 indbyggere, er en del af Region Hovedstaden. Kommunen grænser op til Greve, Høje Taastrup og Vallensbæk kommune. 70% af Ishøjs areal er grønne områder.

Udover den nyere del af Ishøj, der består af parcelhuse, ejer- og andelslejligheder samt alment byggeri, har Ishøj tre skønne gamle landsbyer, Torslunde, Ishøj og Tranegilde. Ishøj er knudepunkt for offentlig transport med to S-togs linjer, flere S- og E busser, samt anden kollektiv trafik. I 2025 kommer Letbanen til Ishøj. Der er selvfølgelig også hurtig transport til motorvejsnettet, der gennemskærer kommunen. Store dele af Ishøj er forbundet med 36 kilometer gang- og cykelstier.


Ishøj er en del af Strandparken I/S, hvilket indebærer en pragtfuld badestrand og et herligt havnemiljø, for ikke at tale med en vidunderlig natur, der et eldorado for fuglekiggere. Og så ligger Kunstmuseet Arken lige i midten, med spændende kunst, både inde og ude i området.


Gildbroterrasserne ligger i et smørhul, hvad angår nærhed. Indenfor et par hundrede meter er der to skoler, et gymnasium, 3 vuggestuer og børnehaver, musikskole og stor SFO. Indenfor en kilometer, er der S-tog, Ishøj Center, skov, strand og mose. Gildbroterrasserne ligger selv i et stort grønt, velholdt område uden kørende trafik.

Læs evt. mere om Ishøj hos Wikipedia.